Tip til den nye lystbådeejer - Valg af havn

Tip til den nye lystbådeejer - Valg af havn

Kender du det, at det kan være svært at vælge? Sådan kan det også være, når du skal vælge havn. Vi vil i dette blogindlæg prøve at beskrive tre tips til hvordan du kan sikre dig, at du vælger rigtigt.


Tip 1 Sikkerhed: Det første man skal undersøge er, hvilke havne der er i ens nærområde. Hvis du bor tæt på kysten, så er der ofte en del havne man kan vælge imellem. Dette skal man dog bare se som en fordel, når man skal vælge. Der er dog nogle ting man kan holde øje med, når valget skal tages. Her opfordre vi til at undersøge sikkerheden på de forskellige havne. Har man f.eks. børn, eller ældre venner med gangbesvær eller andre skavanker. Så er det vigtigt at havnen har en god sikkerhedspolitik. Undersøg om der er: 1. redningsstiger pænt fordelt rundt på havnens broer. 2. hjertestarter i nærheden, så man ikke lige pludselig står i en situation, hvor man føler sig magtesløs, hvis uheldet skulle være ude. Her skal man både tænke på sig selv og ens kommende nabo på havnen. 3. redningskranse fordelt rund på havnen, hvor de er synlige for alle. 4. En havn med liv i. Forstået på den måde, at man ikke er alene og kan råbe på hjælp, hvis der skulle ske noget.


Nu er det så også vigtigt for os at fortælle, at det ikke er en skræmmekampagne og at du ikke skal være helt skræmt af, hvis din havn ikke har de fornødne sikkerhedsforanstaltninger. Vi vil dog anbefale, at hvis du ender på en havn, hvor en af tingene mangler, så gå sammen med resten af havnen, så man i samarbejde kan få styr på sikkerheden. I vores optik kommer sikkerheden altid først.


Tip 2 Priser: Dette tip kommer nok ikke som en overraskelse for mange, men priserne på de forskellige havne kan godt være svingende. Det har oftest noget at gøre med udbud og efterspørgsel. Når vi er rundt på de forskellige lystbådehavne, så er der én ting der er helt sikker. Folk vil gerne snakke! Selvom vi er danskere og vi måske har et lidt dårligt ry om at "det er bedst at passe sig selv". Dette gælder bare ikke på de danske havne. Her har vi erfaring med at der er rigtig mange flinke og snaksaglige danskere. Det er dejligt! Så tøv ikke med at forhøre dig rundt omkring på havnene. De vil helt sikkert fortælle dig, hvad de synes og hvad de tænker om priserne på deres havn.Tip 3 Nem adgang: Dette skal forstås på den måde, at hvis man er ny og ikke helt ferm med sin båd endnu, så er det en god idé at vælge en havn, hvor det ikke kræver den helt store ekspertise at komme til sin egen plads i havnen. Der er nogle havne der er sværere end andre at komme til og fra. Det kan have noget med bølger, vind, båd tæthed og vendeplads at gøre. Man kan ikke tage det som en selvfølge at alle viser hensyn, så tag dine forholdsregler omkring at få den fornødne plads, så skulle der ikke være de store problemer med at komme i gang.Vi håber at det kan bruges som hjælp til at vælge en havn. Der er selvfølgelig flere ting, men vi syntes at hvis man tager udgangspunkt i disse tre punkter, så er man ret godt dækket ind.


Vi vil anbefale at tage et kig på Glyngøre havn:

https://www.youtube.com/watch?v=8SNxeb8Mc7kFollow us


Om os

Vi er en produktionsvirksomhed, der bl.a. producerer landgangstrapper til flydebroer. Til dette har vi lavet denne hjemmeside, der gør det lettere at bestille direkte.

Adresse

Vejnavn:
Hjortevej 2.a 7800 Skive, Danmark

Telefon:
+45 97542277

Email:
poul@pinholtmw.dk

CVR nr.

Pinholt Metal Working A/S 28849974