Drukneulykker i Danmark

Drukneulykker i Danmark

Fra år 2001-2015 er der blevet registreret 954 drukneulykker i Danmark - heraf druknede 159 personer i forbindelse med færdsel på havn. FLID (Foreningen af Lystbådehavne I Danmark) har sammenfattet nogle data, som er værd at have med i baghovedet, når man tænker sikkerhed på havnen.


·        Langt størstedelen var mænd (92%)

·        76% var i alderen 45 år eller ældre

·        I 65% af ulykkerne på havnen var alkohol involveret

·        Kun 16% af drukneulykkerne blev overværet af andre.

·        På havnene var ofrene ofte alene, da de faldt i vandet

·        De fleste ulykker blev først opdaget, når ofrene var meldt savnet

·        Mange af ulykkerne skete i mørke


Dette vil vi hos www.landgangstrapper.dk selvfølgelig gerne være med til at mindske.

FLID er i gang med et projekt som de kalder SIKKER HAVN. De vil i dette projekt sørge for at sikkerhedsudstyret til havnene vil være inde for de gældende regler ift. SIKKER HAVN kravene og de håber og forventer at på 3 år vil flest mulige havne blive certificeret som SIKKER HAVN.


Kravet om redningsstiger:

For at blive certificeret til SIKKER HAVN er det et krav, at der skal være en synlig redningsstige for hver 50m. Derudover skal redningsstigerne mærkes med gul fluorescerende og reflekterende folie, der gør det nemt at se dem fra vandoverfladen, selv i svag belysning, ellers skal redningsstigerne markeres med lys. Derudover er der et krav til at stigerne stikker mindst 1m. under normalt lavvande.

Der hvor det er en fordel at vælge os til denne opgave er, at vi har erfaring med at lave redningsstiger. Derudover er de dansk produceret og man får som havn selv lov til at sætte sit præg på hvordan man vil have at stigen skal se ud og dimensioneres. Derudover kan man også selv komme med forslag til materiale og vi er altid klar til at føre en dialog om, hvorledes vi synes det er en god og sikker løsning som havnen foretager sig. Vi har leveret 10 redningsstiger til Sæby Havn, som er en af frontløberne på projekt SIKKER HAVN.

Hvis der er spørgsmål til dette I gerne vil have hjælp til at have besvaret, så kontakt os endelig via kontaktformularen eller ring til os på 97 54 22 77. 


Follow us


Om os

Vi er en produktionsvirksomhed, der bl.a. producerer landgangstrapper til flydebroer. Til dette har vi lavet denne hjemmeside, der gør det lettere at bestille direkte.

Adresse

Vejnavn:
Hjortevej 2.a 7800 Skive, Danmark

Telefon:
+45 97542277

Email:
poul@pinholtmw.dk

CVR nr.

Pinholt Metal Working A/S 28849974